Före renovering

Så här såg huset ut innan vi drog igång renoveringsprojektet. Det var i underhållet skick och konstant uppvärmt till 22 grader och ytskikten var efterhållna trots att ingen hade bott i det på ca 10 år. Det var ett hus fullt med ”intressanta” lösningar och mycket påkostade detaljer som vi blev förälskade i. Mycket specialhyllor och fiffiga lönndörrar, dolda ventilationskanaler som var ett konstverk i sig och putsade innertak och mellanväggar i snygga böjda hörn. Med en planlösning där totalt ca 800m2 skulle passa en familj och där det inte existerade någon isolering alls insåg vi ganska snabbt att det var svårt att spara några av de detaljerna. Vi blev tvungna att se förbi det och titta på vad vi kan plocka fram ur slutresultatet istället där vi tänkte att få in 5 charmiga men funktionella lägenheter med modern standard i en fantastisk avskild parkmiljö som andas lugn trots det supercentrala läget.

vk3
Husets baksida mot parken
vk2
Husets entrésida
vk7
Från entrén mot infarten
vk9
Från baksidan mot parken
vk15
Här kommer vi in i husets entré
vk14
Entrén från andra hållet
vk17
Matsalen
Matsalen
Matsalen
Vardagsrummet
Vardagsrummet
vk18
Salongen
vk19
Salongen med burspråket
Salongen med burspråket
Salongen med burspråket
Biblioteket med biljardbord
Biblioteket med biljardbord

 

Del av köket
Del av köket
Del av köket
Del av köket
Badrum 1 av 6 toaletter/badrum
Badrum 1 av 6 toaletter/badrum
Badrum 2 av 6 toaletter/badrum
Badrum 2 av 6 toaletter/badrum
Badrum 3 av 6 toaletter/badrum
Badrum 3 av 6 toaletter/badrum
Sovrum 1 av 10 sovrum
Sovrum 1 av 10 sovrum
vk25
Sovrum 2 av 10 sovrum
Hall övervåningen
Hall övervåningen
Korridor övervåningen
Korridor övervåningen
Festlokal i bottenvåningen med fönster mot väster
Festlokal i källarvåningen med fönster mot väster
Festlokal på bottenvåningen
Festlokal på källarvåningen med pentry och ”brasrum”
Planritning källarplan
Planritning källarplan
Planritning bottenplan
Planritning bottenplan
Planritning övervåning
Planritning övervåning