Framtidsplan

Här följer en grov beskrivning (med planlösning i slutet av denna sida) vad tanken med vår ombyggnad av ”kullen” är.
Fastigheten renoveras från att ha varit en mycket rymlig villa för en familj med mycket stora representationsutrymmen att inrymma 5 lägenheter med rymliga gemensamhetsutrymme i form av öppna planlösningar mellan kök och vardagsrum och mindre sovutrymmen. Sedan finns det mycket extra ”bonusutrymme” i form av gemensamma utrymmen som gemensam pampig entré, festlokal som kan användas för större kalas/fester och som övernattningslägenhet för nattgäster när vänner eller barn och barnbarn kommer hem över storhelgen. Bastu, tvättstuga, gemensamt inglasat uterum för de 2 lägenheterna som inte har egna inglasade uterum m.m. Samtliga lägenheter har minst 1 balkong/altan och 3 har utöver det inglasade uterum. Planlösning blir helt ny, samtliga fönster och dörrar byts mot moderna energieffektiva fönster som går i husets ursprungliga strama stil i form av träkarmar med aluminiumbågar från danska Velfac. Samtliga fönster på övervåningen sänks i livet för att släppa in mer av parken och dagsljus i huset. På bottenvåningen ändras flera av fönstren till andra storlekar som ger huset ännu bättre symmetri. Huset isoleras invändigt med högeffektiv polyuretanisolering som ger mycket effektiv värmeisolering och lufttäthet. Samtliga lägenheter får separata effektiva FTX ventilationssystem för bästa innemiljö. Kök blir handbyggda med modulbyggda stommar men handbyggda luckor och inramningar i gammal stil. Badrum blir helkaklade med klinker på golv med golvvärme. Endast fåtal golv kan tyvärr bevaras med gedigna parkettgolv i homogen ek. De golv som måste bytas får dock ny 20 mm tjock homogen ek som golvyta. Takhöjden på bottenvåningen är ca 3m och på övervåningen varierar den mellan ca 2,8 till ca 6m beroende på var i lägenheterna man befinner sig.
Lägenhetsstorlekarna blir enligt nedanstående lista.

  1. 3 rummare i två plan på ca 92 m2. Bottenplan innehåller kök, vardagsrum och toalett/dusch med utgång till inglasad balkong åt söder och två franska balkongdörrar åt väster. Övervåning inrymmer två sovrum, badrum och klädkammare. Ena sovrummet har utgång till rymlig balkong i söderläge. Båda sovrummen har tak som går ända upp till nock.
  2. 4:a på bottenvåning på ca 123 m2 med inglasat uterum på ca 19 m2 i söderläge  och 7 st 2,6m höga altanpardörrar som vätter ut mot trädgårdens sydvästläge. Denna lägenhet har även pampig braskamin inramad i kolmårdsmarmor.
  3. 2:a på bottenvåningen på ca 53 m2 med utgång från kök till inglasat uterum med glastak på ca 19 m2 i nordvästläge och ca 23 m2 altan utanför uterum. Denna lägenhet har också braskamin.
  4. 3:a på ca 88 m2 på övervåningen med spännande planlösning med öppet till nock och loft i sovrum samt öppna glasytor mot syd med utgång till balkong i söderläge från vardagsrum/kök. Utgång från sovrum till frukostbalkong i nordostläge.
  5. 4:a på övervåningen på ca 112 m2 med delvis öppet tak upp till nock och delvis loft på ca 29 m2 med stort takfönster som vetter ut mot parken och sjön. Denna har rymlig balkong på ca 18m2 i söderläge.

Planlösning bottenplan som .pdf
Planlösning bottenplan
Planlösning övervåning
Planlösning övervåning